Valokuitua Martinniemeen

Täyskuidulla on menossa valokuituhanke Haukiputaan alueella kattaen myös Martinniemen. Nopeiden kuituyhteyksien saanti parantaisi kylän vetovoimaisuutta, asukkaiden etätyömahdollisuuksia ja paikallisten yritysten toimintaedellytyksiä. Alla Täyskuidun tiedote asiasta:

Täyskuidun valokuituhanke kattaa myös Martinniemen

Täyskuitu on aloittanut Haukiputaalla ja Kellossa valokuituhankkeen, joka mahdollistaa alueen asukkaille nopean ja toimintavarman nettiyhteyden pitkälle tulevaisuuteen. Hanke koostuu kuudesta rakentamisalueesta, joista yksi on Martinniemi.

Valokuituyhteys eroaa muista nettiyhteyksistä siinä, että sitä ei jaeta naapureiden kesken eikä yhteyden laatuun vaikuta sää tai asuinpaikan maantieteellinen sijainti. Jokaisen asiakkaan kiinteistöön tuodaan kaivamalla oma valokuitukaapeli, jota pitkin yhteys toimii. Valokuituteknologia on erittäin toimintavarma ja siinä nettiyhteyden nopeutta voidaan kasvattaa lähes rajattomasti tulevaisuuden tarpeita ajatellen.

Martinniemeläisten valokuituaktiivisuus on hankkeen etenemisen kannalta avainroolissa, sillä valokuitutilausten määrä määrittää lopulta sen, milloin valokuituverkon rakentaminen päästään aloittamaan alueella. Mikäli liittymän tilauksia saadaan tarpeeksi vuoden 2020 loppuun mennessä, voidaan valokuituverkon rakentaminen aloittaa jo keväällä 2021. Tällöin ensimmäiset valokuituliittymät olivat käytettävissä jo ensi kesänä.

Lisätietoa hankkeesta ja valokuituliittymän hinnoista löydät Haukiputaan Täyskuidun nettisivuilta osoitteesta: www.tayskuitu.fi/haukipudas tai hankkeen Facebook-sivuilta: https://www.facebook.com/haukiputaantayskuitu

Valokuidun hyödyistä ja eduista verrattuna muihin nettiyhteyksiin voit lukea täältä: https://tayskuitu.fi/miksi-valokuitu-kolme-tarkeaa-syyta-valita-valokuituyhteys/