Toimintakertomuksia

Toimintakertomus 2019

Martinniemen kyläyhdistys ry

Jäsenistö

Kyläyhdistyksen jäsenmaksun maksaneiden jäsenten määrä 31.12.2019 oli 63 taloutta.

Toimihenkilöt

Yhdistyksen ja yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toimi Aarne Vuononvirta. Muut hallituksen varsinaiset jäsenet olivat Niina Halonen varapuheenjohtajana, Sirkka-Liisa Soronen rahastonhoitajana ja Liisa Takalo sihteerinä sekä muina jäseninä Lauri Kauppila, Jukka Takalo, Pentti Lahdensivu, Kari Karvonen, Juha-Pekka Julkunen, Minna Willman, Seppo Rantala, Ville Holopainen ja Aino Taipaleenmäki, varajäseninä Maria Säävälä, Marjo Raappana, Minna Karvonen, Pauli Takalo, Leena Keskipalosaari ja Marja-Liisa Härmä. Tilinpitäjänä oli Tarja Mannila. Maakisessa työryhmässä toimivat Jukka Takalo ja Jyrki Mäki.

Toiminnantarkastajana oli Sylvi Hannus, varalla Rauha Ukkola.

Kyläyhdistyksen vuosikokous pidettiin Martinniemen koulun ruokalassa 26.2.2019. Kyläyhdistyksen hallitus kokoontui 17 kertaa.

Tapahtumat

TALAVIRIEHA järjestettiin Ukkolanrannassa sunnuntaina 17.3.2019. Kävijöitä oli kosteasta ja pilvisestä säästä huolimatta vajaa 200. Kilpailtiin marlingissa, laskettiin mäkeä ja syötiin hernerokkaa. Talaviriehasta ja muista tapahtumista tiedotettiin joka kotiin jaetulla mainoksella.

MAAKINEN MARTINNIEMI –PIKNIK pidettiin Ukkolanrannassa lauantaina 8.6.2019. Iltapäivän ukkoskuuron jälkeen sää selkeni ja lämpeni illaksi. Yleisöä oli arviolta 800-1000 henkeä. Tunnelma oli innostunut mutta rauhallinen. Yleisö tanssi vedessä. Maakinen työryhmä vastasi ohjelmapuolesta. Kuvataidenäyttelyn teemana oli ”Läsnä” ja töitä oli esillä kymmeneltä taiteilijalta. Kirjailijakävelyllä kulttuuripolulla Hannu Tarvas esitti monologeja kirjailija Joni Skiftesvikin tuotannosta. Tilaisuuden alussa oli lastenkonsertti, minkä jälkeen musiikkia kuultiin seitsemältä muulta kokoonpanolta.

MARTINNIEMEN KESÄJUHLAA vietettiin Martinniemen kalasatamassa sunnuntaina 14.7.2019. Yleisöä oli paikalla 500-600 henkeä. Juhlapuhujana oli ammattiliitto PAMin valtuuston jäsen, martinniemeläinen Suvi Röntynen. Pääesiintyjänä oli Haukiputaan Työväen Näyttämön ohjelmaryhmä. Vuoden Marttilaiseksi julistettiin yrittäjä Raimo Kropsu.

Oulun LUMO-valofestivaaliin osallistuttiin järjestämällä Pölökkypäitten polulla ja Ukkolanrannassa VALOTAPAHTUMA lauantaina 23.11.2019. Tulikukka-ryhmä esitti valoshown ja kyläyhdistys tarjosi kävijöille glögiä ja mehua. Myös Toivon ankkuri valaistiin. Kävijöitä oli arviolta 300 henkeä. Pölökkypäitten poloku pidettiin kynttilöin valaistuna koko LUMO-valofestivaalin ajan 22-24.11.

Muu toiminta

Hallituksen kokoukset pidettiin Martinniemen Vanhustenhuolto ry:n omistamien vuokratalojen kerhohuoneessa. Yhdistyksellä oli kalasatamassa oma varastokoppi ja puolet lainakopista tapahtumakalusteiden säilyttämiseen. Lisäksi varastotilaa saatiin vanhustenhuoltoyhdistykseltä.

Osallistuttiin Haukiputaan kaikkien sahojen yhteisen muistomerkin hankkimiseksi järjestettyyn kokoukseen. Esitettiin muistomerkin sijoittamista Martinniemeen ja sen paikaksi kylän keskeistä risteystä seurakuntakodin vieressä. Sijoittamisesta Martinniemeen järjestettiin kannatuskysely facebookissa ja nettiadressilla. Loppuvuodesta saatiin tietää, että hanke ja sen sijoittaminen Martinniemeen on myötätuulessa.

Uusittiin yhdistyksen kotisivut.

Tehtiin kuntalaisaloite nuorisotilan järjestämiseksi Martinniemeen.

Edellisenä vuonna tehtyyn kuntalaisaloitteeseen katuvalaistuksen parantamiseksi pyöräteiden rakentamiseksi Kurtinhaudalle saatiin vastaus: Pyörätietä varten ovat neuvottelut maanomistajien kanssa käynnissä. Ensiavuksi kaupunki järjesti valaistuksen Kurtintieltä Jokisuuntielle Kuusikonmutkan ja Sampantien kautta.

Edellisenä vuonna haettua kohdeavustusta kalasataman auraamiseksi parkkipaikoiksi hiihtokauden ajaksi ei saatu. Yhdistys huolehti kalasataman aurauksen talaviriehan edeltä.

Tapio Tolonen veti jäälle ja rannoille latuja yhdistyksen latukelkalla.

Kompostikäymälän rakentamiseksi Ukkolanrantaan saatiin kaupungilta 2000 euron kohdeavustus ja jakokunnalta 500 euron avustus. Käymälä ostettiin, mutta jäi pystytettäväksi seuraavana vuonna.

Yhdistyksellä on Ukkolanrannassa LAAVU, jonka jätehuollosta ja nuotiopuiden toimittamisesta huolehdittiin koko vuosi. Laavulla on kulunut puita noin 8 kuutiometriä vuodessa. Rannassa pidettiin talkoita tapahtumien edellä.

NUOTIOPUUTALKOOT: Kaupunki lahjoitti yhdistykselle myrskyn rantametsässä kaatamat puut. Puut kerättiin syksyllä kaksissa talkoissa.

Osallistuttiin Haukipudas-päivien myyjäisiin, missä myytiin Martinniemi-paitoja, -lippiksiä ja –kasseja.

Tehtiin yhteistyötä Martinniemen koulun ja sen yhteistyöelimen MartinRenkaan kanssa. Pidettiin yhteyttä myös Oulun kaupungin yhteisötoiminnan Haukiputaan alueen, Haukipudas-seuran, Martinniemen vanhustenhuoltoyhdistys ry:n, Vahtolanlahti-Onganranta ry:n ja muiden kyläyhdistysten kanssa.

Yhdistyksen toimintaan ja talkoisiin osallistuneille aktiiveille tarjottiin joulupäivällinen Martinhovilla 17.11.2019.

KYLÄN JOULUKUUSI valaistiin Repolantien ja Kurtintien risteykseen. HSO lahjoitti siihen sähkön.

Varainhankinta

Toiminta rahoitettiin pääasiassa tapahtumien kanttiinitoiminnan tuotoilla ja arpajaisilla sekä vähäisessä määrin jäsenmaksuilla. Alueellista toimintarahaa saatiin 1000 euroa Maakisen Martinniemen järjestelykuluihin.


Lue aiempien vuosien toimintakertomuksia täältä:
https://www.martinniemi.fi/kylayhdistys/toimintakertomuksia/aiemmat-toimintakertomukset/