Toimintakertomuksia

Toimintakertomus 2018

Martinniemen kyläyhdistys ry

Jäsenistö

Kyläyhdistyksen jäsenmaksun maksaneiden jäsenten määrä 31.12.2018 oli 56 taloutta.

Toimihenkilöt

Yhdistyksen ja yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toimi Aarne Vuononvirta. Muut hallituksen varsinaiset jäsenet olivat Niina Halonen varapuheenjohtajana, Sirkka-Liisa Soronen rahastonhoitajana ja Liisa Takalo sihteerinä sekä muina jäseninä Maria Säävälä, Lauri Kauppila, Jukka Takalo, Pentti Lahdensivu, Marjo Raappana, Minna Karvonen, Kari Karvonen, Minna Willman ja Juha-pekka Julkunen, varajäseninä Suvi Röntynen, Pauli Takalo, Vesa Muikkula, Leena Keskipalosaari ja Seppo Rantala. Tilinpitäjänä toimi Tarja Mannila.
Maakisessa työryhmässä toimivat Jukka Takalo sekä Peipa ja Jyrki Mäki.

Toiminnantarkastajana oli Sylvi Hannus, varalla Rauha Ukkola.

Kyläyhdistyksen vuosikokous pidettiin Martinniemen koulun ruokalassa 20.2.2018. Kyläyhdistyksen hallitus kokoontui 16 kertaa.

Tapahtumat

TALAVIRIEHA järjestettiin sunnuntaina 18.3.2018 Ukkolanrannassa. Kävijöitä oli kovasta tuulesta huolimatta noin 300. Kilpailtiin marlingissa, laskettiin mäkeä ja syötiin hernerokkaa. Koululaiset järjestivät jäällä poniajelua. Jäälle oli aurattu teitä jalankulkijoille. – Talaviriehasta tiedotettiin joka kotiin jaetulla mainoksella, jossa kerrottiin myös muista vuoden tapahtumista.

MAAKINEN MARTINNIEMI –piknik pidettiin Ukkolanrannassa lauantaina 9.6.2018 nyt kymmenettä kertaa. Yleisöä kävi arviolta jopa tuhat henkeä. Sää suosi ja niin yleisölle kuin järjestäjillekin jäi tilaisuudesta hyvä mieli. Maakinen työryhmä vastasi ohjelmasta: Kuultiin musiikkia monipuolisesti. Teemana olivat esiintyjäin omat laulut. Kuvataidetta oli esillä viideltätoista tekijältä. Kirjailijakävelyn kirjailija Joni Skiftesvikin maisemissa Pölökkypäitten seurassa johdatti Skiftesvik-tohtori Satu Koho.

MARTINNIEMEN KESÄJUHLAA vietettiin Kurtinhaudan kalasatamassa sunnuntaina 8. päivänä heinäkuuta. Yleisöä oli paikalla arviolta noin 600. Uudetkin marttilaiset ovat ottaneet juhlan omakseen. Juhlapuhujana oli Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen muutosjohtaja Marjukka Manninen. Pääesiintyjänä oli Haukiputaan Työväen Näyttämön ohjelmaryhmä. Vuoden Marttilaiseksi julistettiin Martinniemen koulun opettaja Marja-Liisa Härmä.

Oulun LUMO-valofestivaaleihin osallistuttiin valaisemalla Pölökkypäitten poloku ja Toivon ankkuri lauantaina 24.11. elävin tulin. Tulikukka-ryhmä esitti valoshown Ukkolanrannassa ja kyläyhdistys tarjosi kävijöille mehua ja glögiä. Paikalla oli arviolta 200 henkeä. Kyläläiset toivat kynttilöitä ankkuri-muistomerkille.

Muu toiminta

Hallituksen kokoukset pidettiin Martinniemen Vanhustenhuolto ry:n omistamien vanhustentalojen kerhohuoneessa. Yhdistyksellä oli kalasatamassa oma varastokoppi ja puolet lainakopista. 

Oulun kaupungille tehtiin kuntalaisaloite Kurtinhaudan katuvalaistuksen parantamiseksi ja pyörätien rakentamiseksi.

Selvitettiin mahdollisuutta rakentaa Martinniemeen valokuituyhteys. Riittävää kiinnostusta ei vielä ollut. 

Martinniemen koululla järjestettiin 16.5.2018 yhdessä Halosenlahden kyläyhdistyksen ja Koljun veneily-yhdistyksen kanssa kyläilta venesatama-asioista. Paikalla oli noin 30 henkeä ja Oulun kaupunkia edusti yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki.

Yhdistyksellä on Ukkolanrannassa laavu, jonka jätehuollosta ja nuotiopuiden toimittamisesta huolehdittiin koko vuosi. Laavulla on kulunut nuotiopuuta vuosittain ainakin kahdeksan kuutiometriä. Ukkolanrannassa ja laavulla pidettiin siivoustalkoita sekä Talaviriehan että Maakisen Martinniemen edellä.

NUOTIOPUUTALKOOT: Kaupunki lahjoitti yhdistykselle metsään jääneen maapuun Luotsiasemantien varrelta kerättäväksi laavulle nuotiopuiksi. Puut kerättiin kaksissa talkoissa 19.5. ja 26.5. Osa katkotuista puista pilkottiin Ukkolanrannassa saman tien, loput pilkkoi Sorosen perhe. Lisäksi saatiin kaupungilta Kurtinhaudan metsätöistä hakematta jäänyt tukkikasa. Janne Hoikkaniemi katkoi tukit ja ne kuljetettiin talkoilla Takalo pihaan pilkottavaksi.

MARTINNIEMEN KOULUN ja kylän yritysten ja yhteisöjen yhteistyöelimen MartinRenkaan toimintaan osallistuttiin.. MartinMarkkinoilla koululla 14.9. esiteltiin kyläyhdistyksen toimintaa ja pidettiin makkara- ja lättykojua. – Myös Haukiputaan suuralueen yhteistyöryhmän ja muiden kyläyhdistysten kanssa pidettiin yhteyttä.

Yhdistyksen toimintaan ja talkoisiin osallistuneille aktiiveille tarjottiin joulupäivällinen Martinhovilla 17.11.2017.

KYLÄN JOULUKUUSI valaistiin Martinniementien ja Kurtintien risteykseen. Haukiputaan Sähköosuuskunta lahjoitti siihen sähkön.

Varainhankinta

Toiminta rahoitettiin pääasiassa tapahtumien kanttiinitoiminnan tuotoilla ja arpajaisilla sekä vähäisessä määrin jäsenmaksuilla. Alueellista toimintarahaa saatiin 200 euroa talaviriehan aurauksiin ja tiedotukseen sekä 800 euroa Maakisen Martinniemen turvallisuuskuluihin.


Lue aiempien vuosien toimintakertomuksia täältä:
https://www.martinniemi.fi/kylayhdistys/toimintakertomuksia/aiemmat-toimintakertomukset/