Kyläsuunnitelma

Kyläsuunnitelma on paikallisen kehittämisen työkalu, jonka avulla asukkaat ja yhdistykset voivat määrätietoisesti toimia tärkeinä pidettyjen asioiden toteuttamiseksi. Martinniemessä kyläsuunnitelman tarve on ollut pitkään selvä: alue kasvaa ja tarvitsee ajan tasalla olevia julkisia investointeja. Ympäristöasiat puhuttavat, kylän yleisilme ja tieolosuhteet vaativat kohentamista. Monia julkisia palveluja on ajettu alas, martinniemeläiset joutuvat entistä useammin hakemaan palveluita kuntakeskuksesta ja myös kaupungista. Haukiputaan kunta liittyy Ouluun vuoden 2013 alusta, jolloin Martinniemestä tulee osa Oulun kaupunkia. Neuvotteluissa Oulun lähidemokratia-, alue- ja yhteisötoiminnan kanssa kyläsuunnitelma on hyvä apuväline kertomaan mihin suuntaa Martinniemeä halutaan kehittää ja mitä toimintaa ja palveluja sinne kaivataan.

Martinniemen kyläsuunnitelman pohjana on lokakuussa 2008 Martinniemen talouksiin jaetun kyläkyselyn tulokset. Nyt valmistunut kyläsuunnitelma on suunnittelutyöhön osallistuneiden kyläläisten yhteinen näkemys kylän kehittämisestä. Tarkoitus on vuosittain seurata ja päivittää kyläsuunnitelmaa, joten kaikki kyläläiset voivat myös jatkossa olla mukana päivittämässä kyläsuunnitelmaa omilla näkemyksillään ja ideoillaan sekä omalla osallistumisellaan toimenpiteiden toteuttamiseen.

Avaa tai lataa kyläsuunnitelma:

Kyläsuunnitelman avaamiseksi tarvitaan Adobe Reader -ohjelma. Sen voi ladata ilmaiseksi Adoben verkkosivuilta, linkki https://get.adobe.com/reader/?loc=fi