Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Etusivu Tapahtumia Martinniemen kesäjuhlat

Martinniemen kesäjuhlat 2011

Tärkein kesäjuhla-anti - tuttujen tapaaminen.

Kyläyhdistyksen järjestämä kesän päätapahtuma on Martinniemen kesäjuhlat. Loistava sää, meri ja satamaympäristö veneineen loi ihanteelliset puitteet onnistuneelle juhlalle. Väkeä saapui todella paljon hieman epävakaisesta sääennusteesta huolimatta. Pisaraakaan ei juhlien aikana satanut ja aurinko paistoi melkein pilvettömältä taivaalta. Kyläyhdistys vieraanvaraisena isäntänä oli onnistunut tilaamaan aurinkoisen ja helteisen kesäsään.

Helteisen kesäsään lisäksi yleisöä viihdytti Jarkko ja Lauri Duo. Tervehdyksensä juhlaan toi ja juhlapuheen piti kirkkoherra Jaakko Kaltakari. Juontajana toimi Martinniemen oma tyttö Heta Ojala. Perinteisen kalakeiton oli keittänyt ja tarjoilusta vastasi ravintola Kahveli. Lohisopan herkullisuudesta kertoo, että se loppui kesken. Kärkkäreitä onneksi riitti paikkaamaan pahinta suolaisen nälkää, vaikka ei se tietenkään kunnon lohisopan väärti ole. Lähes kaikki muukin tarjottava kelpasi juhlavieraille.

Tänä vuonna vuoden marttilaiseksi nimitettiin Kurtinhaudalla syntynyt kirjailija Joni Skiftesvik. Joni on hyvin ansiokkaasti kirjoissaan kertonut Martinniemestä ja kylän tapahtumista, ihmisistä ja merestä. Hänen työhuoneessaan Kurtinhaudan Satamatiellä on moni idea syntynyt ja tarina saanut sisältönsä. Itse maestro ei valitettavasti päässyt tunnustusta noutamaan, mutta häntä edustanut nuorempi polvi vei terveiset ja vuoden marttilainen paidan kirjailijalle.

Ohjelman ja kulinaaristen nautintojen ohessa oli tilaisuus myös tavata tuttuja läheltä ja kaukaa. Monelle kauempaa tulleelle ystävien ja tuttujen tapaaminen onkin se tärkein kesäjuhla-anti. Jutturinkejä riitti ja monelle ohjelman seuraaminen taisi olla sivuseikka. Ilahduttavaa oli myös lasten paljous ja viihtyminen. Pienet oli ohjelman järjestelyissä otettu hyvin huomioon. Oli poniratsastusta ja poniajelua rattailla sekä tikanheittoa ja hyvin suosittu onnenpyörä. Onnenpyörän suosion salaisuus taitaa olla siinä, että jokainen pyöräytys tuo pikku palkinnon. Rohkeimmat pikkuiset kävivät Hetan opastuksella jopa esiintymässä. Taisi kuitenkin esiintymislavan korkeus hieman pelottaa.

Kyläyhdistys ansaitsee lämpimät kiitokset onnistuneista kesäpäivistä. Vaikka vuoden aikana on järjestetty jo kolmet mittavat juhlat, jaksaa porukka puurtaa meidän kaikkien yhteiseksi iloksi. Hienoa oli myös se, että talkoissa oli ihan uusiakin ihmisiä. On ilo kuulua tällaiseen porukkaan, jossa homma pelaa ja on iloinen yhteenkuuluvuuden tunnelma.

Vielä kerran kiitoksia talkooväelle ja kaikille kesäpäiville osallistuneille. Toivotan hyvää kesää ja lomaa. Nyt on aika ladata akkuja tulevia koitoksia varten.

Pena

 

 
Jaa
Linkkkivinkki!
Kuvagalleriasta
  • Frisbee