Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Etusivu Tapahtumia Talavirieha

Talavirieha 2018

Föhn-tuuli ravisteli talaviriehaa

Jo useamman päivän ajan ennustettu Föhn -tuuli raikasti ja ravisteli Martinniemen talaviriehaa sunnuntaina 18.3.. Lännestä puhaltanut puhuri oli todella voimakas ja ravisutteli Ukkolanrannan laavua ja kisojen tapahtumarakenteita sekä karkotti varmaan osan tilaisuuden yleisöstäkin. Lauha plusasteinen sää hieman helpotti, mutta vaatetta piti olla tukevasti päällä, jotta tarkeni. Rannan mäntyjen väliin pingotettu suojapressu tarjosi hieman suojaa kärkkärin paistajille ja ruokailijoille. Sen verran voimakas oli tuuli, että makkaragrilli ei ilman suojaa olisi toiminut ja varmaan kuppeihin jäähtyneet keitotkin olisivat olleet ikävää syötävää.

Shetlanninponi Anni lasten suosikki

Kiitettävän moni oli silti uskaltautunut paikalle. Ehkä ihmiset olivat jo tottuneet tämän talven pakkasiin ja vaihteleviin keleihin, eikä pieni puhuri sen vuoksi säikäyttänyt. Parisensataa talvisessa kelissä viihtyvää aikuista ja lasta laski mäkeä, pelasi Marlinkia, nautti hernekeitosta ja kärkkäristä sekä maukkaista räiskäleistä. Pienimmät ajelivat ponirattailla Ukkolanrannan jäälle auratulla polulla. Shetlanninponi Annin rattailla ei vällyjen välissä palellut ja kyydissä olleiden lasten silmät loistivat tyytyväisyydestä. Kun lopuksi sai vielä kiitokseksi tarjota ponille herkkupalan ja silittää sen pehmeää turpaa oli ajeluhetki täydellinen.

Kyläyhdistyksen sihteeri Liisa Takalo arveli talaviriehoja järjestetyn jo n. kymmenen kertaa ja aina ne keleistä riippumatta ovat onnistuneet. Lämpöiseen talvitakkiin sonnustautunutta kyläyhdistysaktiivia ei tuulinen sää haitannut, mutta onnenpyörälle piti löytää tuulensuojaa laavun sivulta, sillä perinteisessä paikassa palkinnot eivät olisi pöydällä pysyneet.

Marlinkissa naisten valtaa

Olympialaisista tuttu curling on Martinniemessä jalostunut Marlinkiksi ja kilparata oli aurattu jäälle poniajeluradan viereen. Kilpailukiveä, tässä tapauksessa kahvipannua, liu´utettiin radan toisessa päässä olevaan jäähän kairattuun reikään. Pisteitä sai jos pannu liukui koloon. Tällä kertaa ratamestari oli onnistunut rakentamaan harvinaisen vaikean radan, sillä osumia tuli harvakseltaan. Aikuisten kolmen heittäjän finaali ratkesi vasta useamman uusintakierroksen jälkeen yhteen osumaan. Aikuisten v. 2018 marlinkimestaruuden voitti Kirsi Saarijärvi ja palkinnokseen hän sai kyläyhdistyksen voittomukin. Lastensarjassa osumia tuli useampiakin ja voittoon ylsi täysillä kolmella pisteellä Vilma Appel. Myös hänet palkittiin voittomukilla. Mestaruudet siis menivät tänä vuonna naisille. Onnittelut voittajille ja kaikille kisaan osallistuneille.

Pentti Lahdensivu

 
Jaa
Linkkkivinkki!
Kuvagalleriasta
  • Tiernapojat