Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Etusivu Kyläyhdistys Toimintakertomuksia Toimintakertomus 2017

Toimintakertomus 2017

Toimintakertomus 2017

Martinniemen kyläyhdistys ry

Alustava Jäsenistö Kyläyhdistyksen jäsenmaksun maksaneiden jäsenten määrä 31.12.2017 oli 50 taloutta.

Toimihenkilöt:
Yhdistyksen ja yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toimi Aarne Vuononvirta. Muut hallituksen varsinaiset jäsenet olivat Maria Säävälä varapuheenjohtajana, Sirkka-Liisa Soronen rahastonhoitajana ja Liisa Takalo sihteerinä sekä muina jäseninä Lauri Kauppila, Jukka Takalo, Pentti Lahdensivu, Marjo Raappana, Vesa Muikkula, Minna Karvonen, Kari Karvonen, Niina Halonen ja Juha-pekka Julkunen, varajäseninä Suvi Röntynen, Henna-Riikka Muikkula ja Pauli Takalo. Tilinpitäjänä toimi Tarja Mannila.

Toiminnantarkastajana oli Sylvi Hannus, varalla Rauha Ukkola.

Kyläyhdistyksen vuosikokous pidettiin Martinniemen koulun ruokalassa 21.2.2017. Kyläyhdistyksen hallitus kokoontui 17 kertaa.

Tapahtumat

TALAVIRIEHA järjestettiin sunnuntaina 19.3.2017 Ukkolanrannassa. Kävijöitä oli noin 300. Kilpailtiin marlingissa, laskettiin mäkeä ja syötiin hernerokkaa. – Talaviriehasta tiedotettiin joka kotiin jaetulla mainoksella, jossa kerrottiin myös muista vuoden tapahtumista.

MAAKINEN MARTINNIEMI –piknik pidettiin Ukkolanrannassa lauantaina 10.6.2017. Yleisöä kävi arviolta jopa tuhat henkeä. Sää suosi ja niin yleisölle kuin järjestäjillekin jäi tilaisuudesta hyvä mieli. Maakinen työryhmä vastasi ohjelmasta: Kuultiin musiikkia monipuolisesti. Teemana olivat esiintyjäin omat laulut. Kuvataidetta oli esillä kymmeneltä tekijältä. Kirjailijakävelyn vetäjänä oli kirjallisuuslehti Hallauksen päätoimittaja Jussi Moilanen. Kirjailijoiden Jaakko Markus Seppälän ja Joni Skiftesvikin kanssa kuljettiin Skiftesvikin maisemissa Pölökkypäitten seurassa.

MARTINNIEMEN KESÄJUHLAA vietettiin Kurtinhaudan kalasatamassa sunnuntaina 9. päivänä heinäkuuta. Yleisöä oli paikalla arviolta noin 500. Uudetkin marttilaiset ovat ottaneet juhlan omakseen. Juhlapuhujana oli martinniemeläinen kaupunginvaltuutettu Kaarina Torro. Pääesiintyjänä oli Haukiputaan Työväen Näyttämön Juhannustanssi-musikaalin ohjelmaryhmä. Vuoden Marttilaiseksi julistettiin kylässä toimiva koneyritys Säävälät Oy, jo kolmannessa polvessa toimiva yritys, joka on pysynyt Martinniemessä myös toiminnan kasvaessa. Kyläyhdistyksen toimintaa Säävälät Oy on tukenut aina kun konevoimaa on tarvittu.

Oulun LUMO-valofestivaaleihin osallistuttiin valaisemalla Pölökkypäitten poloku ja Toivon ankkuri 18.-26.11. elävin tulin. Festivaalin AVAJAISET järjestettiin Ukkolanrannassa lauantaina 18.11. Avajaisissa luettiin kyläyhdistyksen Martinniemen koululla järjestämässä kirjoituskilpailussa palkittuja satuja ja tarinoita. Tulikukka-ryhmä esitti valoshown. Paikalla oli arviolta 200 henkeä. Kyläläiset toivat kynttilöitä ankkuri-muistomerkille valotapahtumasta jouluun asti. Jättiankkuri oli saatiin lahjoituksena kalastaja Lasse Rekilältä. Ankkuri oli ollut Kurtinlahden pohjassa redilastauksen aikakautena, jolloin siihen oli kiinnitetty sahatavaraproomut. Rekilä oli nostattanut ankkurin ylös sataman ruoppauksen yhteydessä vv. 1968-69.

Muu toiminta

Hallituksen kokoukset pidettiin Martinniemen Vanhustenhuolto ry:n omistamien vanhustentalojen kerhohuoneessa. Yhdistyksellä oli kalasatamassa oma varastokoppi ja puolet lainakopista. Lisäksi yhdistyksellä on Ukkolanrannassa laavu, jonka jätehuollosta ja nuotiopuiden toimittamisesta huolehdittiin koko vuosi. Laavulla on kulunut nuotiopuuta vuosittain ainakin kahdeksan kuutiometriä.

Ukkolanrannassa ja laavulla pidettiin siivoustalkoita sekä Talaviriehan että Maakisen Martinniemen edellä.

LINNUNPÖNTÖT: Kaupunki teetti Kurtinhaudan rantametsässä ylläpitoharvennusta. Kaksi metsuria ja hevonen olivat töissä. Työkauden lopuksi hevosmetsuri Peter Nyman lahjoitti yhdistykselle 11 linnunpönttöä rantametsään asetettaviksi. Yhdistys ripusti pöntöt talkoilla, joiden aikana saatiin vielä yksi linnunpönttö lahjoituksena painin maailmanmestari Eero Tapiolta.

NUOTIOPUUTALKOOT: Kaupunki lahjoitti yhdistykselle metsään jäävän maapuun Ukkolanrannan kujan varsilta kerättäväksi laavulle nuotiopuiksi. Puut kerättiin 13.5. yleisillä talkoilla, joihin osallistui yli 30 henkeä ja moottorisahojakin oli paikalla kymmenkunta. Katkotut puut pilkottiin Ukkolanrannassa saman tien.

RISTEILY: Kyläyhdistyksen hallitus osallistui 12.8. Maakisen työryhmän järjestämälle Maakinen Martinniemi –risteilylle Alexandra-laivalla Oulusta Martinniemen edustalle.

Elokuussa UPM-Kymmene Oyj haki lupaa Laitakarin voimalaitoksen ja piipun purkamiseksi. Lupahakemusta vastaan tehtiin purkua vastustava huomautus. Siitä ja 14 muusta huomautuksesta ei ollut apua, vaan purkulupa myönnettiin, koska suojelua ei ollut saatu. Purkutyöt alkoivat marraskuussa.

MARTINNIEMEN KOULUN ja kylän yritysten ja yhteisöjen yhteistyöelimen MartinRenkaan toimintaan osallistuttiin.. Koululla järjestettiin satujen ja tarinoiden kirjoituskilpailu. Kirjailija Joni Skiftesvik jakoi sen palkinnot 29.9. pidettyjen MartinMarkkinoiden yhteydessä. MartinMarkkinoilla esiteltiin kyläyhdistyksen toimintaa. – Myös Haukiputaan suuralueen yhteistyöryhmän ja muiden kyläyhdistysten kanssa pidettiin yhteyttä.

Yhdistyksen toimintaan ja talkoisiin osallistuneille aktiiveille tarjottiin joulupäivällinen Martinhovilla 25.11.2017.

KYLÄN JOULUKUUSI valaistiin Martinniementien ja Kurtintien risteykseen. Haukiputaan Sähköosuuskunta lahjoitti siihen sähkön.

Varainhankinta

Toiminta rahoitettiin pääasiassa tapahtumien kanttiinitoiminnan tuotoilla ja arpajaisilla sekä vähäisessä määrin jäsenmaksuilla. Kesäjuhlan järjestämiseen saatiin kaupungilta kortteliavustusta 500 euroa sekä alueellista toimintarahaa 500 euroa talaviriehan aurauksiin ja tiedotukseen ja 500 euroa Maakisen Martinniemen turvallisuuskuluihin.

 
Jaa
Linkkkivinkki!
Kuvagalleriasta
  • Kurtinhaudan rantametsää