Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Etusivu Tapahtumia Talavirieha Talavirieha 2017

Aurinkoista "Talaviriehaa" Martinniemessä

Aurinkoista ”Talaviriehaa”

Martinniemessä Lapsiperheet olivat liikkeellä sunnuntaina Martinniemen talaviriehassa. Räntäsateisen viikon jälkeen oli upeaa päästä nauttimaan aurinkoisesta ja keväisestä talvisäästä. Lapsille tehty pulkkamäki oli kovassa käytössä ja pikku pakkasen jäädyttämä marlinkirata houkutti vähän kaikenikäisiä. Kun suuhunpantavaakin oli tarjolla hernerokasta räiskäleisiin, niin jokaiselle löytyi jotain mieluista.

Martinniemen kyläyhdistyksen joka talvinen tapahtuma keräsi jälleen monisatapäisen osallistujajoukon. Arviolta 300 osallistujaa paistatteli päivää Ukkolanrannan laavulla ja nautti ulkoilusta ja yhdessä olosta. Vaikka tarjottavaa oli varattu entiseen malliin, niin kaksituntisen tapahtuman lopussa jouduttiin jo myymään eioota. Kaikki meni ja kovan työn tehneille kyläyhdistyksen talkoolaisille kaavittiin viimeiset hernerokanrippeet kattilanpohjalta. Ihan mukavaa, että hernekeitto ja kärkärit maistuivat, ei tarvitse laittaa pakastimeen, kiittelee tapahtuman emäntä Sirkka Soronen.

Marlinki naisten juhlaa

Pakkasyön jälkeen Ukkolanrannan ja Hellänleton välinen luminen jääpeite kantoi sekä hiihtäjät että kävelijät. Joku vierailijoista oli kävellyt majakalle ja viereiselle iglulle saakka ja kehui hyvin kantavaa hankikeliä. Myös Marlinkiradat olivat yön aikana sopivasti jäätyneet, joten pelaajat pääsivät mittelemään taitojaan hyvissä olosuhteissa. Sarjoja oli kaksi, aikuiset ja lapset. Kummassakin samaa sukupuolta olevat kisasivat keskenään. Naisia ja miehiä ei siis eroteltu omiksi sarjoikseen. Ja niin kävi, että aikuisten sarjassa miehet jäivät jo alkueriin ja parhaiten menestyivät naiset. Loppukisasta tuli todella tasainen kolmen naisen kamppailu, jossa mestaruus ratkesi vasta uusintaottelujen perusteella. Aikuisten sarjan tulokset: 1. Tanja Särkelä, 2. Jenny Ålander ja 3. Elli Kärkkäinen. Lastensarjan mestarit olivat: 1. Arttu Sassi, 2. Nina Sassi ja 3. Niko Kauppila.

Jos joku ei tiedä mikä kilpailu on Marlinki, niin kysymys on Gurlingin Martinniemeläisestä versiosta. Teräksistä kahvipannua liu´tetaan n. viiden metrin rataa pitkin pannun pohjan kokoiseen jäähän kairattuun reikään. Se kilpailijoista voittaa, joka saa pannun osumaan useimmin reikään. Vaikeutta lisää se, että luonnonjäinen rata ei ole ihan tasainen. Jos haluaa menestyä vuoden päästä talaviriehassa, niin radan voi jäädyttää - jos pakkasia vielä on- vaikka kotipihalleen ja ei kun harjoittelemaan.

Pentti Lahdensivu

 
Jaa
Linkkkivinkki!
Kuvagalleriasta
  • Martinniemen kesäjuhlat 2012