Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Etusivu Uutisarkisto Kurtinhaudan harvennushakkuut ovat tältä erää ohi

Kurtinhaudan harvennushakkuut ovat tältä erää ohi

Kurtinhaudan harvennushakkuut taukosivat

Kurtinhaudan harvennushakkuut ovat tältä erää ohi. Harvennuksen varatut rahat ovat lopussa ja vasta ensi syksynä voidaan jatkaa, jos lisärahoitusta on luvassa, sanoo Kurtinhaudalla urakoinut metsuri Peter Ekholm Selänteen metsäpalveluista. Miehen ja metsätöissä avustaneiden hevosten Taren ja Tarmon työt kuitenkin jatkuvat. Matka suuntautuu Reisjärven kautta Vantaalle ja myöhemmin keväällä vielä Porvooseenkin. Tarvetta tällaiselle pehmeämmälle metsänhoidolle on kovasti, jos vain rahoitusta löytyy, kertoo Peter. Rauhallisesti heiniä rouskuttavat hevoset eivät juuri virka mitään. Ne ja hevosvetoinen tukkikärry lähtevät isäntänsä mukana kuljetusautossa seuraavaan kohteeseen. Taitavat tuumata, että Etelä-Suomen lumettomilla kankailla on kärryn veto helpompaa, kuin Kurtinhaudan lumisessa rantametsässä.

”Miljoona, miljoona pönttöä”

Urakan huipennukseksi ja Kurtinhaudan luontopolkua koristamaan valmistui vielä kymmenkunta lintupönttöäkin ”Miljoona, miljoona pönttöä” projektin innoittamina. Ekholmin tilaamien pönttöjen tekijöinä ahkeroivat Jesse Isoniemi ja Konsta Kärkkäinen ja he myös luovuttivat pöntöt Martinniemen kyläyhdistykselle. Saimme myös ohjeet pönttöjen kiinnitykseen ja erilaiseen lintukotojen käyttöön liittyvään esivalmisteluun. Kukahan kyläyhdistyksestä kiipeää puihin pönttöjen kanssa, jää nähtäväksi.

Näin on tauonnut Kurtinhaudan metsässä moottorisahan pärinä ja maisemasta katoavat myös kaksi ahkeraa hevosta ja yksi metsuri. Jäljelle jäävät hulppeat tukkikasat Satamalahden- ja Luotsiasemanteillä, jotka nekin siirtynevät jalostukseen kevään kuluessa. Touhua kuitenkin piisaa jatkossakin. Lumen sulaessa alta paljastuvat jäljelle jääneet oksat ja puiden latvukset. Siinä on kyläyhdistyksellä ja kurtinhautalaisille siivousurakkaa. Nuotiopuita riittää laavulle ja varmaan monen saunan lämmitykseenkin. Paljon on siis tehtävää ennen kuin alue on harvennustyön jäljiltä siistitty. PL

Katso kuvagalleria.

 

 
Jaa
Linkkkivinkki!
Kuvagalleriasta
  • Peter, Liisa, Konsta ja Jesse