Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Etusivu Kyläyhdistys Toimintakertomuksia Toimintakertomus 2016

Toimintakertomus 2016

Toimintakertomus 2016
Martinniemen kyläyhdistys ry

Jäsenistö

Kyläyhdistyksen jäsenmaksun maksaneiden jäsenten määrä 31.12.2016 oli 48 taloutta.

Toimihenkilöt:
Yhdistyksen ja yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toimi Aarne Vuononvirta. Muut hallituksen varsinaiset jäsenet olivat Maria Säävälä varapuheenjohtajana, Sirkka-Liisa Soronen rahastonhoitajana ja Liisa Takalo sihteerinä sekä muina jäseninä Irja Lahdensivu, Lauri Kauppila, Jukka Takalo, Pentti Lahdensivu, Marjo Raappana, Vesa Muikkula, Minna Karvonen ja Kari Karvonen, varajäseninä Peipa Mäki, Satu Koho, Henna-Riikka Muikkula ja Pauli Takalo. Tilinpitäjänä toimi Tarja Mannila.

Toiminnantarkastajana oli Sylvi Hannus, varalla Rauha Ukkola.

Kyläyhdistyksen vuosikokous pidettiin Martinniemen vanhustentalon kerhohuoneella 24.2.2016. Kyläyhdistyksen hallitus kokoontui 17 kertaa.

Tapahtumat

TALAVIRIEHA järjestettiin sunnuntaina 20.3.2016 Ukkolanrannassa. Kävijöitä oli noin 200. Kilpailtiin marlingissa, laskettiin mäkeä ja syötiin hernerokkaa.

MAAKINEN MARTINNIEMI – piknik pidettiin Ukkolanrannassa lauantaina 11.6.2016. Yleisöä kävi arviolta 700 henkeä. Lyhytaikainen sade ei haitannut eikä pelottanut ketään pois. Maakinen työryhmä vastasi ohjelmasta. Kuultiin musiikkia monipuolisesti ja esillä oli runsaasti kuvataidetta. Kirjailijakävelyssä oli mukana tällä kertaa kolme kirjailijaa, Joni Skiftesvik, Juha Itkonen ja tietokirjailija Tommi E. Virtanen.

MARTINNIEMEN KESÄJUHLAA vietettiin Kurtinhaudan kalasatamassa sunnuntaina 10. heinäkuuta. Yleisöä oli paikalla arviolta 600. Uudetkin marttilaiset ovat ottaneet juhlan omakseen. Juhlapuhujana oli kansanedustaja Hanna Sarkkinen. Pääesiintyjänä Haukiputaan Työväen Näyttämön Martinniemen Marilynin ohjelmaryhmä. Vuoden Marttilaiseksi julistettiin yhdistyksen rahastonhoitaja ja emäntä Sirkka-Liisa Soronen, jonka panos on ratkaiseva isojen tapahtumien järjestämisessä.

PÖLÖKKYPÄITTEN POLOKU avattiin Kurtinhaudan luonto- ja kulttuuripolun osaksi sunnuntaina 20.11.2016. Tilaisuus oli osa Oulun LUMO -valofestivaalia, joka kesti 18.-27. marraskuuta. Sen järjestäjinä olivat Kulttuuritalo Valve ja Aura Osuuskunta yhdistyksen lisäksi. Taiteilija Jyrki Mäki oli tehnyt polulle pölökkypää -veistoksia, jotka jäävät kulttuuripolulle pysyvästi. Ukkolanranta ja veistospolku valaistiin koko viikon ajan elävin tulin. Avajaisissa Tulikukka-ryhmä esitti tulishown ja yleisöä oli paikalla ainakin 150 henkeä.

ANKKURI-MUISTOMERKKI julkistettiin Ukkolanrannassa avajaisten yhteydessä. Kyläläiset toivat ankkurin juurelle kynttilöitä avajaisissa ja myöhemminkin itsenäisyyspäiväksi ja jouluksi. Tämä jättiankkuri saatiin lahjoituksena kalastaja Lasse Rekilältä. Ankkuri oli ollut Kurtinlahden pohjassa redilastauksen aikakautena, jolloin siihen oli kiinnitetty sahatavaraproomut. Rekilä oli nostattanut ankkurin ylös sataman ruoppauksen (1968 – 1969) yhteydessä.

Muita tilaisuuksia

KALANKASVATUSILTA järjestettiin Martinniemen koululla 27.9.2016 yhdessä Laitakarin Kala Oy:n kanssa. Tilaisuudessa em. yhtiön edustajat ja sidosryhmät selostivat Martinniemen ulkopuolelle merelle suunniteltua kalankasvatuslaitosta, jonka huolto- ym. rakennukset tulevat entiseen Rauma-Repolan satamaan. Paikalla oli noin 70 henkeä.

ONNIKKAILTA järjestettiin Martinniemen työväentalolla 2.11.2016 yhdessä Halosenlahden kyläyhdistyksen kanssa. Paikalla olivat kaupungin edustajina yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki ja joukkoliikennejaoston puheenjohtaja Raimo Hämeenniemi sekä noin 40-päinen yleisö. Onnikkaillasta laadittu muistio toimitettiin myös muille asianosaisille.

Muu toiminta

Hallituksen kokoukset pidettiin Martinniemen Vanhustenhuolto ry:n omistamien vanhustentalojen kerhohuoneessa. Yhdistyksellä oli kalasatamassa oma varastokoppi ja puolet lainakopista. Lisäksi yhdistyksellä on Ukkolanrannassa laavu, jonka jätehuollosta ja nuotiopuiden toimittamisesta huolehdittiin koko vuosi.

Ukkolanrannassa ja laavulla pidettiin siivoustalkoita sekä Talaviriehan että Maakisen Martinniemen edellä ja vielä kesällä, kun rikkoontunut nuotiorengas korvattiin uudella.

Syksyllä pidettiin talkoot uusien nuotiopuiden hankkimiseksi. Mustakarista kerättiin jakokunnan lupaamaa jätepuuta ja tuulenkaatoja. Senioriosasto katkoi ja pilkkoi ne.

Osallistuttiin Martinniemen koulun ja kylän yritysten ja yhteisöjen yhteistyöelimen MartinRenkaan toimintaan. Koululle lahjoitettiin liikenneturvallisuuden parantamiseksi keväällä pyöräilykypärä ja syksyllä polkupyörän pinnaheijastimia. Keväällä Martinniemen koululla järjestettiin videonkuvauskilpailu, jonka voittajat videoartenomi Jukka Takalo valitsi.

Maakisen työryhmän Hannu Gummerus teki hiihtolatuja jäälle kyläläisten käyttöön.

Aloitettiin vanhojen marttilaisten muistelujen ja tarinoiden äänitys.

Otettiin kantaa Oulun kaupungin kouluverkkosuunnitelmiin puolustamalla Haukiputaan lukion ja Parkumäen koulun säilyttämistä. Martinniemen kirjaston tilannetta seurattiin.

Vuosikokouksen jälkeen jaettiin jokaisen kotiin toimintatiedote, joka sisälsi myös jäsenmaksun maksulapun.

Martinniemen työväentalolla myytiin arpoja ja grillattiin makkaraa 14.5.2016 kirpputorin yhteydessä.

Martinniemen kalasataman kohtaloa selvitettiin. Lauri Kauppila ja Timo P. Karjalainen olivat yhteydessä kaupungin luottamus- ja virkamiehiin kalasataman säilyttämiseksi ja kehittämiseksi. Asiasta tehtiinkin valtuustoaloite, jonka allekirjoittivat valtuutetut Samuli Pohjamo, Mirja Vehkaperä ja Eero Halonen. Vuoden loppuun mennessä tilanne oli vielä avoin. Myös kalasatamaan uponneen troolarin nostoa kiirehdittiin.

Kesällä Korkeimmalta hallinto-oikeudelta tuli tieto, että Haukipudas-seuran kanssa tekemämme valitukset Ympäristöministeriön päätöksestä olla vahvistamatta Rauma-Repolan Martinniemen tehtaitten voimalan piipun suojelua oli hylätty.

Yhdistyksen toimintaan ja talkoisiin osallistuneille aktiiveille tarjottiin sunnuntailounas Martinhovilla 30.10.2016.

Kaupungin Kurtinhaudan rantametsään suunnittelemasta ylläpitoharvennuksesta tiedotettiin kyläläisille ilmoitustauluilla ja netissä sekä 13.9.2016 pidetyssä avoimessa hallituksen kokouksessa, jossa asiasta oli kertomassa metsätalousinsinööri Antti Käpylä. Harvennus on aiottu tehdä ympäristöä säästämällä hevosmetsurin voimin.

Varainhankinta

Toiminta rahoitettiin pääasiallisesti tapahtumien kanttiinitoiminnan tuotoilla ja arpajaisilla sekä vähäisessä määrin jäsenmaksuilla. Kesäjuhlan järjestämiseen saatiin kaupungilta kortteliavustusta 500 euroa sekä alueellista toimintarahaa 200 euroa latujen yhdysteiden ja tapahtumien pysäköintipaikkojen auraukseen.

 
Jaa
Linkkkivinkki!
Kuvagalleriasta
  • Martinniemen kesäjuhlat 2008