Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Etusivu Uutisarkisto Metsänhoitotiedote

Metsänhoitotiedote

OULU / Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut
16.8.2016

METSÄNHOITOTIEDOTE / Kurtinhauta

Läheisyydessänne sijaitsevaan metsään on suunniteltu harvennushakkuuta. Työt on tarkoitus toteuttaa kahdessa vaiheessa syksyllä 2016 ja keväällä 2017. Harvennuksella lisätään metsän valoisuutta sekä luodaan edellytykset puiden elävän latvuston riittävälle kehittymiselle ja näin turvataan hyväkuntoisen metsän säilyminen. Harvennuksessa poistetaan pääasiassa toisiaan liian lähellä kasvavia ja/tai huonokuntoisia puita. Harvennusalueen koko on yhteensä 12,8 hehtaaria. Työt on tarkoitus aloittaa lokakuun alussa.

Suunnitellut toimenpiteet ovat seuraavat:

  • Poistettavat puut kaadetaan metsurityönä ja puutavara kuljetaan pois metsästä hevosilla. Työt toteuttaa yksityinen urakoitsija Selänteen Metsäpalvelu.
  • Harvennus toteutetaan mahdollisuuksien mukaan jatkuvan kasvatuksen periaatteella.
  • Harvennusalueella kuviolla 5 olevan avosuon lähiympäristöä ei käsitellä (kts. kartta).
  • Alueella oleva polkuverkosto ja siihen liittyvät rakenteet säilytetään ennallaan.
  • Näköalaa merelle avarretaan kalasatamaan menevän tien pohjoispuolella kuvion 4 (3,3 ha) harvennuksella. Harvennuksen yhteydessä poistetaan mm. huonokuntoisia puita

Latvukset ja muu ohut rankapuusto, josta ei tehdä puutavaraa, voidaan myydä työmaan valmistuttua polttopuuksi hintaan 18,1 €/hehtaari. Pienet oksat ja rungot jätetään maatumaan luonnon kiertokulkuun.

Huom! Keskeneräisellä hakkuutyömaalla liikkumista tulee välttää. Työmaan varoalue on n. 40 m, jota lähemmäksi puuta kaatavaa metsuria taikka puita kuljettavaa hevosajoneuvoa ei tule mennä.

Lisätietoja: Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, luonnonvarat ja isännöinti: Antti Käpylä, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen , puh. 040 641 2828.

Metsänhoitotiedote

4. Kuvio 3,3 hehtaaria
5. Kuvio 2,4 hehtaaria
7. Kuvio 6,7 hehtaaria
8. Kuvio 0,4 hehtaaria

 
Jaa
Linkkkivinkki!
Kuvagalleriasta
  • Maakinen Martinniemi 2010