Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Etusivu

OuluSeSoi Martinniemessä

 

OuluSeSoi Martinniemessä

Oulun Seudun musiikkikasvattajien eli OuluSeSoi -yhdistys konsertoi Martinniemen koululla sunnuntaina 25. elokuuta 2013. Yhdistys järjesti tämänvuotisen musiikkikasvattajien Motelli Sointu -päätapahtuman Vanhassa Kropsussa Martinniemessä. Kesäisin viikon kestäviä tapahtumia on järjestetty jo yhdentoista vuoden aikana.

Musiikkikasvattaja vauvasta vaariin

OuluSeSoi ry on vauvasta vaarien kanssa toimiville musiikkikasvattajille suunnattu yhdistys, joka kehittää monimuotoista musiikkikasvatuksen pedagogiikkaa ja taiteiden välistä yhteistyötä järjestämällä koulutustapahtumia ja tapaamisia. Toimialue on Pohjois-Suomi. Oulu Se Soi ry:ssä on noin 70 jäsentä.

Motelli Sointu -päätapahtumaa on järjestetty vuodesta 2002 lähtien, jossa tehdään ja esitetään uusia lauluja. Yhdistys pyrkii luomaan Oulun seudulle nyt myös lastenmusiikin ja musiikkikasvatusmateriaalin tekijöiden kansainvälisen symposiumin.

Sävellykset lasten runoihin

Yhdistyksen puheenjohtaja Pauliina Lassila kertoo, että viikon aikana tutustutaan paikalliseen kulttuuriin ja sävelletään ja sanat tehdään itse tai, niin kuin nyt, koululaisilta pyydetään tekstejä.

Tänä vuonna yhteistyötä tehtiin Martinniemen koulun kanssa ja esitettyjen laulujen sanat olivat pääosin lasten tekemiä. Kaikki runo- tai rap-muotoon kirjoitetut tekstit eivät sellaisinaan taivu lauluiksi, mutta alkuperäistä tekstiä noudatetaan niin pitkälle kuin mahdollista, sanoo Lassila. Esityksessä yleisö sai ensin kuulla osan sanoituksista lausuttuina, jonka jälkeen vuorossa oli sovitettu ja sävelletty esitys. Lopputuloksena saimme kuulla todella hienoja tekstejä ja rytmikkäitä ja hyviä sävellyksiä. Aurinkoinen Martinniemen koulun piha oli myös oivallinen esiintymispaikka tällaiselle tapahtumalle.

Emme pyri kaupallisuuteen, vaan kaikki musiikkimme on vapaasti käytettävissä. Olemme vuosien saatossa tehneet yhden omakustanteen ja tavoitteena olisi koota lauluista kirjanen joskus tulevaisuudessa, kertoo Lassila.

Kyläyhdistys kiitti

Martinniemen kyläyhdistyksen tervehdyksessä varapuheenjohtaja Irja Lahdensivu kiitteli ”Oulu Se Soi-yhdistyksen” hienoa tapaa tehdä uutta lasten musiikkia, jossa näkyy paikan erityispiirteet. Tulemme myöhemmin syksyn aikana julkaisemaan laulujen sanat kotisivuillamme. Lahdensivu kiitti myös Martinniemen koulua kulttuurimyönteisyydestä ja totesi sen olevan hyvä paikka konsertille. Lisäksi hän toivotti paikallaolijat lämpimästi tervetulleeksi myös kyläyhdistykseen. Kyläyhdistys tarvitsee toimintaansa uusia ja nuoria ihmisiä ja tuoreita ideoita.

 

Pentti Lahdensivu

 

 
Jaa
Linkkkivinkki!
Kuvagalleriasta
  • Martinniemen kesäjuhlat 2011