Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Etusivu

Martinniemi

Haukiputaan Martinniemi on noin 2200 asukkaan luonnonkaunis ja viihtyisä kylä Kiiminkijoen suiston pohjoisrannalla.

Valoa Pölökkypäitten polulla Martinniemessä LUMO-festivaaleilla

Polokkypaat

 

 

Pölökkypäät rantautuivat Maakiseen Martinniemeen joskus vuoden 2011 tienoilla. Siitä lähtien ne ovat asuttaneet Kurtinhaudan rantametsää sopusoinnussa alkuasukkaiden kanssa.

Lauantaina 18.11. klo 16 kokoonnutaan pölökkypäitten seuraksi kulijailemaan valaistulle polulle ja juomaan glögia maakiselle laavulle Martinniemen Kyläyhdistyksen ja Lumo-valofestivaalin piikkiin. Pölökkypäitten poloku pidetään valaistuna viikon ajan seuraavaan sunnuntai-iltaan saakka. Tulia ja kynttilöitä saa tuoda polulle itsekin! Toivon ankkurille kynttilöitä sytytetään ja muistellaan edesmenneitä, kaukaisia tai kadonneita sukulaisia tai ystäviä. Lastenoikeuksillekin kynttilän voi sytyttää.

Tilaisuus huipentuu klo 16.30 Tuliryhmä Tulikukan tulishow:hun.

Sopii koko perheelle! Säänmukainen vaatetus ja taskulamppuja mukaan!

Pölökkypäät on veistänyt martinniemeläinen taiteilija Jyrki Mäki. Mukana touhussa Martinniemen kyläyhdistys ja koulu sekä Valveen alueelliset palvelut. Tapahtuma on osa LUMO-valofestivaalia.

 

Tervetuloa Kurtinhaudan luonto- ja kulttuuripolulle!

Kurtinhaudan luonto- ja kulttuuripolun avajaiset vietettiin Maakinen Martinniemi -piknikin yhteydessä Ukkolanrannassa lauantaina 8. kesäkuuta 2013. Noin 2,5 km
pituinen Kurtinhaudan luonto- ja kulttuuripolku kiemurtelee rantametsikössä, joka on luontoarvoiltaan erityinen: on kangasmetsää, suota, mäkeä, hiekkarantaa, käärmekuusta, kivikkoa, kaislikkoa...

Lue lisää täältä!

Luontojakulttuuripolku

 
Jaa
Linkkkivinkki!
Kuvagalleriasta
  • Makkara maistui